Questions & Answers

starts then shuts off

0 votes
i have a 2010 dodge ram 1500, 3X lock starts it up and then it shuts off after a few seconds. read other posts and messed around with some options but still shuts down after start. i used the chrt4 harness with the evo all..
asked Jan 7, 2015 in Dodge by kevin oliva (210 points)

2 Answers

0 votes
Start by disabling option B2. https://fortin.ca/en/support/001a06446929/

That option is not required for a 3x lock setup.
answered Jan 7, 2015 by Robb (225,330 points)
hi robert i checked and b2 is not equiped what would be my next step?

Why did you turn off A1-A11 ? You need those, they are on by default.

https://ifar.ca/download/26521/26521.pdf

 

Since you have the flash-link, i'd recommend doing a master reset and reprogramming the module to the vehicule, then go back to the flash-lnik to enable C1 and D1.

Master Reset:

  1. Hold down programming button while plugging in the datalink connector.
  2. Let go of button when LED is RED.
  3. Push and hold button again until all three LEDs start to alternate.
  4. Disconnect unit, she is now reset.
     
i followed your instructions and all is working now. Thank you for aiding me through all of this greatly appreciated.

Kevin
What is your procedure for correct this problem. I have same problem. You have resetted and all is returned ok or what? Thanks
0 votes
What is your procedure for correct this problem. I have same problem. You have resetted and all is returned ok or what? Thanks
answered Jan 18, 2018 by Mauro Pestrichella (280 points)
...